Jumaat

Muzik Tradisional orang sungai



Itu ye pulilangan unkiat keturunan teke...ide tu ingeranan gong om ide tu kulintangan.. selalu niye gong om kulintangan tu pulilangan semasa kuwaye keramaian seke majlis menton om esuang pe.. video

video

3 ulasan:

  1. aku tgh buat satu projek ni aku nak cari lagi tradisional sabah ko ade tak lagu tu dlm .mp3 kalu ade bole x ko send kat aku kat alamat ni shamsulharun@gmail.com

    Thanks

    BalasPadam
  2. wahh camburunya aku...pandai cakap sungai... ni adaym ka? ada mok bwt 1 blog ni tuk org sungei.. kalo ko mok join dan jd authorbleh jugak... aku kekurangan sumber.. untukpermulaan aku.. bwt di blog ni http://deemataque.wordpress.com/ nanti mok removeke blog lain... ada apa2 ym aku id: spunkieowe kalo endak pun e-mail aku...adzlancer@yahoo.com seroius kita bleh share

    BalasPadam
  3. orang sungai? me too.. i'm half sungai,half bajau..tp still sama ada drh sungai kan...gembira oh jumpa blog org sungai hehe..
    nway,nice blog:)

    BalasPadam